Een geërfde woning verhuren: de voordelen

Wanneer iemand komt te overlijden en niemand in jouw familie de intentie heeft om de geërfde woning zelf te gaan bewonen, kan de verhuur een ideale oplossing bieden. Het erven van een woning kan een emotioneel en complex proces zijn, maar het bezitten van een geërfde woning biedt ook unieke kansen, met name op het gebied van verhuur. Hier zijn enkele aantrekkelijke voordelen van het verhuren van een geërfde woning:

1. Passief inkomen en gemak met vastgoedbeheer
Het verhuren van een geërfde woning is een perfecte manier om passief inkomen te generen. Je ontvangt maandelijks huurinkomsten die niet alleen de eventuele hypotheeklasten kunnen dekken, maar ook een stukje winst opleveren. Als kers op de taart wordt het proces nog passiever wanneer je besluit een vastgoedbeheerder in te schakelen. Met professioneel beheer hoef je je niet bezig te houden met de dagelijkse financiële en technische taken die erbij komen en geniet je dus écht van passief inkomen.

2. Behoud van woningwaarde
De woning behoudt zijn waarde: als er nette huurders in jouw woning verblijven, bent u verzekerd van goed onderhoud van het interieur en exterieur. Vooral zaken die continu actieve verzorging nodig hebben, zoals een tuin, kunnen erg snel verslechteren van staat indien de woning leeg staat. Ook technische problemen zoals lekkages na een periode van hevige regen worden sneller opgepakt als de woning bewoond wordt, waardoor de gevolgschade beperkt blijft. Dit heeft weer een positief effect op de opbrengst bij een eventuele verkoop in de toekomst.

3. Snel en efficiënt verhuurproces
In een periode van rouw is het laatste waar je behoefte aan hebt een langdurig, onzeker en stressvol verkooptraject. Het verhuren van de geërfde woning kan daarentegen een snellere en efficiëntere oplossing bieden. Vooral in regio's met een hoge vraag naar huurwoningen, zoals Eindhoven en omgeving, kan het verhuurproces snel verlopen. De vraag van expats die werkzaam zijn bij bedrijven zoals ASML, Philips en THC creëert een gunstige markt, waardoor een verhuurmakelaar de woning vaak al binnen twee weken kan verhuren.

In conclusie biedt het verhuren van een geërfde woning niet alleen financiële voordelen maar ook praktisch gemak en waardebehoud. Het kan een respectvolle en winstgevende manier zijn om met het erfgoed om te gaan, terwijl je tegelijkertijd een passief inkomen genereert.

Benieuwd naar de verhuurwaarde van je woning?

Bereken via ons gratis je verhuurprijs!

Doe de gratis aanvraag