visuals news 1920x700

Nieuws

7-6-2024

Hoge Raad over box 3: beleggers hoeven minder belasting te betalen

De Hoge Raad heeft beslist dat beleggers enkel en alleen belasting hoeven te behalen over het werkelijke rendement. Dit betekent dat als je bent aangeslagen op basis van het fictieve rendement welke hoger is dan het werkelijk rendement dan betaal je minder belasting. 

29-5-2024

Woning verhuren met diplomatenclausule

Ga jij naar het buitenland en denk je eraan om je woning tijdelijk te verhuren?

Steeds meer huiseigenaren besluiten om tijdelijk naar het buitenland te gaan voor werk, studie, of avontuur. In zo’n geval kan het verhuren van je woning een slimme manier zijn om je hypotheeklasten te dekken en je huis niet leeg te laten staan. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je je huis tijdelijk wilt verhuren? In dit artikel bespreken we enkele belangrijke punten die je moet overwegen om dit proces soepel te laten verlopen.

29-5-2024

Inwerktreding Wet Betaalbare Huur op 1 juli onwaarschijnlijk

Het is onzeker of de controversiële Wet betaalbare huur wel op 1 juli in werking kan treden. De Eerste Kamer wil zich niet onder druk laten zetten en haasten door demissionair minister de Jonge (Binnenlandse Zaken), die de senaat heeft gevraagd om de wet snel te behandelen.

4-4-2024

Wat kost een verhuurmakelaar?

Je woning verhuren via een verhuurmakelaar scheelt je een hoop tijd en moeite. Je geeft namelijk een heleboel taken uit handen, zoals het maken van foto’s, het opmaken en plaatsen van de advertentie op verschillende online platforms, het verzorgen van de bezichtigingen, het opstellen van de huurovereenkomst en het verzorgen van de sleuteloverdracht; Je wordt vrijwel geheel ontzorgd. Hier zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden. Maar wat kost een verhuurmakelaar nu eigenlijk?

21-3-2024

Wet Betaalbare Huur: de belangrijkste punten op een rijtje

Het woningwaarderingsstelsel (WWS) staat op het punt aanzienlijke veranderingen te ondergaan, met directe implicaties voor verhuurders in Nederland. De wet betaalbare huur wacht inmiddels enkel nog op goedkeuring van de eerste kamer en zal, bij akkoord, naar alle waarschijnlijkheid al op 1 juli 2024 in werking treden.Een nauwkeurige berekening van de maximale huurprijs wordt essentieel onder de nieuwe puntentelling. Hier zijn de kernpunten die verhuurders in overweging moeten nemen:

5-3-2024

Een geërfde woning verhuren: de voordelen

Wanneer iemand komt te overlijden en niemand in jouw familie de intentie heeft om de geërfde woning zelf te gaan bewonen, kan de verhuur een ideale oplossing bieden. Het erven van een woning kan een emotioneel en complex proces zijn, maar het bezitten van een geërfde woning biedt ook unieke kansen, met name op het gebied van verhuur. Hier zijn enkele aantrekkelijke voordelen van het verhuren van een geërfde woning:

5-3-2024

Woning verhuren: Welke verzekeringen heb ik nodig?

Wanneer je besluit om je woning te verhuren, zijn er verschillende verzekeringen die van belang zijn om onvoorziene situaties en mogelijke schade te dekken. Het is belangrijk om deze verzekeringen te begrijpen om ervoor te zorgen dat jouw investering en eigendommen adequaat beschermd zijn. In dit artikel bespreken we de twee belangrijkste verzekeringen die je moet overwegen bij het verhuren van je woning.

6-2-2024

Weinig steun voor middenhuur plannen bij de grote partijen

De middenhuur plannen van Hugo de Jonge om de vrije sector-grens van het puntensysteem te verhogen van 141 naar 187 punten dreigen te sneuvelen in de kamer. De grote partijen, die momenteel nog volop aan het formeren zijn, zetten hun vraagtekens bij de effectiviteit van het plan.

Benieuwd naar de verhuurwaarde van je woning?

Bereken via ons gratis je verhuurprijs!

Doe de gratis aanvraag