Je woning verhuren in Eindhoven via een verhuurmakelaar: de voor- en nadelen

Je woning verhuren in Eindhoven kan een ingewikkeld proces zijn: van het bepalen van de huurprijs en het publiceren van de advertentie, tot het opstellen van de huurovereenkomst en de sleutelopdracht verzorgen. Een verhuurmakelaar is gespecialiseerd in dit proces en kan je hierin ondersteunen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen van het verhuren via een verhuurmakelaar?

VOORDELEN

Jouw woning wordt sneller verhuurd
Een verhuurmakelaar heeft vaak al een sterk bestaand netwerk bij o.a. grote bedrijven waarbinnen jouw woning al direct kan worden aangeboden. In Eindhoven zijn dit voornamelijk grote tech-bedrijven die continu op zoek zijn naar huisvesting van nieuwe werknemers (expats).

Ideale kandidaten + grondige screening
Expats zijn tevens de ideale kandidaten om jouw woning in Eindhoven aan te verhuren. Deze kandidaten staan financieel sterk, waardoor u verzekerd bent van jouw huurinkomsten, en onderhouden jouw woning goed. Zodra een kandidaat jouw woning mag gaan huren, zal een verhuurmakelaar alle aangeleverde documenten grondig screenen om te verzekeren dat alles klopt, denk hierbij documenten zoals kopie paspoort/ID, arbeidsovereenkomst, loonstroken en bankafschriften.

Optimaal rendement
Er zijn vele factoren die de marktconforme huurprijs voor jouw woning bepalen: de locatie, het woonoppervlak, de staat van de woning, de faciliteiten, aantal slaapkamers, is er een buitenruimte ja of nee, is de woning gestoffeerd of gemeubileerd en natuurlijk de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Een verhuurmakelaar heeft ervaring met het nauwkeurig overwegen van al deze factoren om tot een ideale huurprijs te komen, waardoor jouw rendement wordt geoptimaliseerd en leegstand wordt voorkomen.

Op de hoogte van wet- en regelgeving
Je hebt te maken met veel regels en eisen rondom verhuren van je woning. Als je hier geen ervaring mee hebt kan het overweldigend zijn. Een verhuurmakelaar is op de hoogte van alle actuele wetten en regels en neemt veel uitzoekwerk uit handen. Het voornaamste voorbeeld is het type contract: wil je jouw woning voor bepaalde of onbepaalde tijd verhuren? En hoe zit dat met de mogelijk om op te zeggen en de wettelijk opzegtermijn? Een verhuurmakelaar weet precies hoe een waterdicht contract opgesteld dient te worden die jouw belangen juridisch behartigt.

Complete ontzorging door vastgoedbeheer
De meeste verhuurmakelaars bieden naast bemiddeling ook vastgoedbeheer aan. Dit betekent dat jij als eigenaar van alle financiële en technische rompslomp af bent en de beheerder als contactpunt voor de huurder optreedt. Dit scheelt jou als eigenaar veel tijd en moeite. Typische taken binnen financieel beheer zijn het innen van de maandelijkse huurpenningen, afrekeningen van G/W/E opstellen en het verzorgen van de jaarlijkse huurindexatie. Technisch beheer houdt voornamelijk in het afhandelen van reparatieverzoeken, het uitvoeren van periodieke inspecties bij de woning en begeleiden bij offertetrajecten m.b.t. groot onderhoud.

NADELEN

Kosten
Het enige nadeel aan jouw woning in Eindhoven verhuren via een verhuurmakelaar zijn de kosten. Doorgaans vraagt een verhuurmakelaar voor het verhuren van een woning één maand huur als vergoeding. Daarnaast betaal je voor vastgoedbeheer doorgaans maandelijks een vast percentage van de huurprijs als beheervergoeding. Dit is meestal 6 - 10%.

JOUW WONING GRATIS VERHUREN?
Extate Housing is dé voordeligste verhuurmakelaar in Eindhoven en omgeving biedt als enige gratis bemiddeling aan voor woningen onder de €1.500, indien wij het financiële en technische beheer ook verzorgen. Voor woningen boven de €1.500 bedragen de eenmalige bemiddelingskosten 65%.

De maandelijkse vergoeding voor financieel en technisch vastgoedbeheer bedraagt 6%, hier zit bij inbegrepen:

Financieel beheer:

 • Het maandelijks factureren en incasseren van de huur en uiterlijk op de 5e werkdag van de maand doorstorten;
 • Het opstellen van een maandelijkse afrekening;
 • Het bewaken van betalingen en huurachterstanden;
 • Het versturen van betalingsherinneringen of aanmaningen en indien nodig het inschakelen van een incassobureau;
 • Het beheren en uiteindelijk afwikkelen van de waarborgsom;
 • Het jaarlijks indexeren van de huur;
 • Het opstellen van afrekeningen van gas/water/elektra en/of stookkosten.

Technisch beheer

 • Het verrichten van periodieke inspecties na de verhuur (de eerste na 3 maanden);
 • Het verrichten van begin- en eindinspecties;
 • Het aanspreekpunt zijn voor huurders bij klachten, technische storingen en calamiteiten en het afhandelen hiervan;
 • Het snel en adequaat afhandelen van storingen met onze eigen technische dienst tegen scherpe tarieven;
  Werkzaamheden tot €100 pakken wij direct op, voor werkzaamheden boven de €100 vragen wij te allen tijde toestemming aan de eigenaar.
 • Het beheren van de sleutels;
 • Het tijdig informeren van huurders over geplande werkzaamheden;
 • Het controleren van uitgevoerde werkzaamheden en terugkoppelen aan huurder en eigenaar;
 • Het opvragen van offertes en controleren van ontvangen nota’s;
 • Het verwerken van huuropzeggingen;
 • Het toezicht houden op de verhuurde woning(en).

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij plannen graag een geheel vrijblijvende afspraak in (op locatie of bij ons op kantoor) om onze dienstverlening verder toe te lichten, jouw vragen te beantwoorden en een huurprijsindicatie te geven.

Benieuwd naar de verhuurwaarde van je woning?

Bereken via ons gratis je verhuurprijs!

Doe de gratis aanvraag